Homer satelliittikuvassa
Ei ole koskaan aikaisemmin tullut kokeiltua You Tuben istuttamista nettisivulle. Hyvä syy löytyi aiheeseen osuvasta videopätkästä ja yleispätevät ohjeet sattuivat silmään My Mapsin helpissä.
Näkökulma muuttuu. Kesällä 2005 tulivat interaktiiviset kartat ja satelliittikuvat nettisivuille. Sijainti tuli mukaan tiedon organisointiin. Kaikki maailman asiat löytyvät helpoiten kun niitä lähestyy avaruudesta.
Ei ole koskaan aikaisemmin tullut kokeiltua You Tuben istuttamista nettisivulle. Hyvä syy löytyi aiheeseen osuvasta videopätkästä ja yleispätevät ohjeet sattuivat silmään My Mapsin helpissä.
Kärsimättömät My Mapsin käyttäjät ovat ihmetelleet miksei hakukone löydä heidän sivuaan heti. Miksi pitää odottaa indeksointia. Onhan tiedosto jo Googlen serverillä. Kuinka alkeelliset systeemit niillä oikein on?
My Mapsistä kirjoitetaan netissä enemmän kuin kukaan ehtii lukea. Monenlaiseen sävyyn ja monelta kantilta. Kukaan ei moiti itse editoria. En ihmettele yhtään. Se on todella hieno.
Tämän kuun Mikrobitin kolumnissaan Kari A. Hintikka puhuu mashupeista ja luonnollisesti Google Maps on pääosissa. Hän mainitsee Virtuaalisten Nuppineulojen suomennosehdotuksen 'fuusaus' eteväksi mutta käyttää silti 'mashup'-sanaa:)
'Sijainti tuli mukaan tiedon organisointiin.' on lainaus tämän blogin otsikkotaulusta. Se valtava hössötys, joka MyMapsin ympärillä webissä pyörii, on alimitoitettua.
Nyt tapahtuu kiihtyvällä vauhdilla. Tänään julkaistu My Maps antaa mahdollisuuden oman karttasivun tekemiseen 'luolamiehellekin'. Asia oli sen verran iso, että sitä ei julkaistu API-blogissa, vaan oikein Google-blogissa. Nopeiten asiasta saa käsityksen katsomalla tämän kolmen minuutin videon.
v2.77: GMarker show, hide, and isHidden metodit helpottavat huomattavasti markkerien suodattamista. Esim. checkboxien käyttö sivupalkissa käy nyt virallisesti.
Vajavaisella Saksan taidollanikin ymmärrän, että tämän reittihaun reittipiste 44 neuvoo uimaan Atlantin yli ja kertoo ystävällisesti matkankin (5572 km).
JavaScript Object Notation. JavaScript on nimessä oikeastaan sattumalta. Se voisi yhtä hyvin olla vain vain 'ON'. JSON on XLM:n moderni korvike. Tiiviimpi kuin XML ja helpommin purettava. Se on tullut tunnetuksi JavaScriptin myötä koska se on oikotie nettisivujen väliseen seurusteluun ilman serverikieliä - pelkällä JavaScriptillä.