sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2011

60.024, 10.248

Nuo ovat maailman tämän hetken kuuluisimman saaren koordinaatit. Valtavasta uutisvirrasta huolimatta Utøyan maantieteellisiä tietoja on julkaistu vähän ja nekin väärin. Onko edes mainittu, että kyseessä on järven saari? Hesari kompastuu Bing-karttoihin, joihin kyseistä saarta ei ole merkitty lainkaan. Hesarin nuppineulakin on yli kilometrin liian etelässä.

Google Mapsilla on alueesta hyvää satelliittikuvaa resoluutiolla 30cm / pikseli. Onko Virtuaaliset Nuppineulat ensimmäinen tiedotusväline joka näyttää sitä iframe-upotuksena?


Isompi kartta

Ajo-ohjehaun mukaan saareen on 39 km / 36 min ajomatka Oslon keskustasta. Sen jälkeen 600 metrin lauttamatka (Options ⇒ Maps Labs ⇒ Distance Measurement Tool).

Saaren pinta-ala on 11 hehtaaria (Acme Planimeter). Iltalehti sanoi 2 hehtaaria.

Ympäröivän järven pinnankorkeus on 63 m merenpinnasta. Päärakennuksen alue on 85 m, siis 22 metriä rantaa korkeammalla. (Google Elevation).

Jos järven alueesta haluaa muodostaa mielikuvan, kannattaa klikata ylläolevan kartan Google-linkkiä ja zoomata vähän taakse."Camping"-hakusana sytyttää useita nuppineuloja järven eri rannoilla. Rantatien StreetView-kuvaus on tehty talviaikaan mutta "Kuvat"-painike tuo lisää materiaalia. Wikipedia-linkkejä löytyy useita.

Wikipedian mukaan Tyrifjorden-järven keskisyvyys on 97 metriä ja syvin kohta 295 metriä!

Wikipedia osoittautui muutenkin luotettavaksi tiedotusvälineeksi tällaisessa katastrofitilanteessa.  Sinne ilmestyi sivu jonne päivitetään jatkuvasti varmistuneita faktoja. Sivu ei sisällä arvauksia kuten lehdet.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home