perjantaina, kesäkuuta 17, 2011

Junat kartalla

Junat kartalla on ollut odotettu palvelu. VR on näköjään kääntynyt merkittävän GIS-firman, ESRI:n puoleen ja saanut Flash-toteutuksen, josta en olisi kovin ylpeä. En nähnyt mitään reaaliaikaista liikettä kartalla. iPadilla en saanut sivusta mitään irti. Osa junista seilaa merellä Afrikan edustalla.

Julkinen API olisi tässäkin tapauksessa se toivottavin ratkaisu.

------------------------------------------------

Lisäyksenä vielä: Toivottavin tiedostomuoto olisi JSONP, eli JSON-data paketoituna callback-funktion parametriksi. Tuolloin datakysely voidaan tehdä suoraan asiakkaan koneelta, ei tarvita välityspalvelinta. Se nopeuttaa ja säästää turhaa liikennettä. HSL ei tehnyt näin mutta toivottavasti ajat muuttuvat.

JSONP on myös toimintavarmempi koska ei tarvitse rakentaa XmlHtttpRequest-oliota, joka toimii jokaisessa IE:ssä eri tavalla tun ActiveX:n kautta. Eikä tarvitse luottaa selainkohtaisiin 'onload' tai 'onreadystatechange' tapahtumiin.

Tiesitte varmaan, että IE palauttaa joskus  'onreadystatechange' eventin argumentteinä täysin puutaheinää.

3 Comments:

At 17:27, Anonymous Jaakko Rajaniemi said...

Kävin kommentoimassa VR:lle, että rajapinta auki tuohon palveluun, niin saadaan lisää sovelluksia, jotka käyttävät tuota tietoa. Käykäähän muutkin kommentoimassa!

 
At 22:58, Anonymous Jaakko Rajaniemi said...

Rajapinta on auki ainakin Apps4Finland-kilpailuun osallistujille! Speksit löytyy täältä http://www.apps4finland.fi/fi/data/junat-kartalla-palvelun-rajapinta/

 
At 15:27, Anonymous Anonyymi said...

Esimerkki Unkarin junat-kartalla -palvelusta: http://elvira.mav-start.hu/terkep/

 

Lähetä kommentti

<< Home