torstaina, huhtikuuta 05, 2007

My Maps

Nyt tapahtuu kiihtyvällä vauhdilla. Tänään julkaistu My Maps antaa mahdollisuuden oman karttasivun tekemiseen 'luolamiehellekin'. Asia oli sen verran iso, että sitä ei julkaistu API-blogissa, vaan oikein Google-blogissa. Nopeiten asiasta saa käsityksen katsomalla tämän kolmen minuutin videon.

Samantapaista ovat aiemmin tarjonneet kymmenet yksityisten ylläpitämät API-sivustot, jotka ylläpitävät nyt hätäkokouksia. Toivottavasti edes pioneerille, Andrew Bidochkolle on lähetetty pahoittelut pieleen menneen pääsiäisisen johdosta. Samoin noin toissapäivänä saamani kehut helposta menetelmästä karttasivun tekoon vanhenivat (mutta eivät unohtuneet).

Kehitystä ei voi estää. Koen helpotuksena, että minun ei enää tarvitse koodata karttasivuja tyttärieni ulkomaanmatkoja varten - pelkkä linkki riittää. Näin voitetun ajan voi käyttää uusien juonien punomiseen.

Lisäys:

My Maps perustuu KML-formaattiin.

3 Comments:

At 18:44, Anonymous ville said...

Kuinkahan tuon Maps kartan päälle saisi laitettu osittain läpinäkyvän JPG tai GIF kuvan, niin että se on kulmistaan linkattu tiettyihin koordinaatteihin? Ajatuksena on laittaa paikkaan liittyvää infoa, joka on tuotettu toisessa sovelluksessa. Olisiko vinkkejä tämän suhteen?

 
At 22:30, Blogger Esa said...

Mike Williamsin laatima ELabel on ehkä helpoin ja sivistyneesti käyttäytyvä laajennus jolla se käy kätevästi.

Työläämpi tapa on tehdä 'custom marker'.

 
At 10:38, Anonymous Anonyymi said...

..your personal, non-commercial use only .. estänee linkin laittamisen firman sivuille ..

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home