maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

JSON

JavaScript Object Notation. JavaScript on nimessä oikeastaan sattumalta. Se voisi yhtä hyvin olla vain vain 'ON'. JSON on XLM:n moderni korvike. Tiiviimpi kuin XML ja helpommin purettava. Se on tullut tunnetuksi JavaScriptin myötä koska se on oikotie nettisivujen väliseen seurusteluun ilman serverikieliä - pelkällä JavaScriptillä.

Puhutaan JSON-syötteeestä. Termi on teknisesti hieman väärä. Sillä tarkoitetaan .js -tiedostoksi naamioitua syötettä. Se ei ole JSON-tiedosto vaan JavaScript tiedosto, joka sisältää vain yhden funktion. Funktion parametrinä on JSON-muotoinen tiedosto. Systeemille on ehdotettu nimeä JSONP, joka tuottaa tänään jo puolitoista miljardia googlausta. Kuitenkin jostain syystä puhutaan yleisesti JSON-feedistä.

Google tarjoaa mm. Spreadsheets taulukko-'ohjelmansa' (sivunsa) apina XML-liitynnän vaihtoehtona JSON-liityntää. Asia on noteerattu yllättävän hitaasti. Kokonainen taulukko on käytettävissä valmiina oliona. Solujen sisältö on olion ominaisuuksina. Äärettömän kätevää.

Spreadsheets on varteenotettava vaihtoehto tietokannoille pienimuotoisissa tarpeissa. Google kertoo aiheesta blogissaan ja on valinnut esimerkkisivukseen Virtuaalisten Nuppineulojen oman tekeleen.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home