perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Saksan herkkua

Saksalaiset ovat laatineet monia korkealuokkaisia JavaScript-kirjastoja yleisiin tarpeisiin. Nyt Google Maps API -maailmaan ilmestyi kyseisestä maasta kyseisen maan tavoilla laadittu mielenkiintoinen api-laajennus.

GRoutes on tehty todelliseen tarpeeseen. Se tekee reitistä objektin. Reitti käsittää reittiviivan ja nuppineuloja matkan varrella. Myös nuppineulojen infokuplat kuuluvat reitti-objektiin. Älykäs ja yleisiä käytännön tarpeita palveleva ajatus. Esim. linja-autoreitti pysäkkeineen on yksinkertaisesti yksi objekti. Tämän oivalluksen olisi Googlen kehitysryhmäkin voinut tehdä. Tai kuka vain.

Homman takana on Holger Pollmann -niminen karju, joka on preussilaiseen tapaan laatinut heti pedanttisen dokumentaation. Se noudattaa apin virallisen dokumentaation muotoa.

Kyseisen järkeä pursuavan näytteen jälkeen hävettää olla osallisena hyödyttömissä tekniikkaleikeissä Googlen kehitysryhmän kanssa. JavaScript-kellon tekeminen ei ole aikuisen toimintaa. Vasta eilen sain kyselyn, milloin kellosivuni julkaistiin. Julkaistiinko se ennen virallisessa blogissa julistettua 'kilpailua'. Julkaistiinhan se kuukautta ennen ja se oli laadittu yli kaksi kuukautta ennen. Pidin sitä vähän piilossa kun hävetti jo silloin.

Nyt hävettää pääkonttoriakin. Sovittiin, että asia pidetään 'salaisuutena', jonka tietää vain jokunen sisäpiiriläinen ja muutama suomalainen (kellosivu julkistettiin tässä blogissa). Posti tuo paitaa, jota tulen kantamaan silti ylpeänä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home