keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Koordinaatit helposti

Maps.google.com näyttää kohteen koordinaatit verkko-osoitteen parametreinä. Sieltä monet kopsaavat koordinaattinsa. Nyt löytyi kätevämpi tapa. Kun olet maps.google.com-sivulla ja löytänyt oikean sijainnin kartan keskelle, kirjoita selaimen osoitekenttään:

javascript:void(prompt('lat, lng', gApplication.getMap().getCenter()));

Ei kovin kätevää mutta tee siitä kirjanmerkki!

Kyseinen neronleimaus toimii vain Googlen omalla karttasivulla. API-sivuilla vastaava temppu vaatii karttaolion muuttujanimen aavistamisen. 95% karttasivun tekijöistä käyttää luovasti "map". Tämän blogin sivupalkin kartan nimi on valtavirrasta poiketen "kartta".

javascript:void(prompt('lat, lng', kartta.getCenter().toUrlValue()));

Vihdoin sivupalkin kartasta tuli hyötyesine. Nyt siihen pitänee lisätä geokoodaus.

Googlen oma karttasivu ei käytä apia. Sen JavaScript muistuttaa paljossa apia, mutta se sisältää lukuisia lisäominaisuuksia. Perusrakenteessa on eroja, joilla haitataan 'laittomien fuusausten' tekemistä. getMap()-metodi ei kuulu apiin.

Huomasin, että tehtaan vakioasetuksissa oleva IE7 pyytää lupaa promptin näyttämiseen! Luvan voi antaa täysin turvallisesti.

2 Comments:

At 14:57, Blogger Kino said...

Kätevää hyvinkin !

Omat javascript-taidot ei riitä, mutta olisiko ulosanti mahdollista saada ilman sulkuja sekä arvojen välissä olevan pilkun tilalla tabi.

 
At 15:49, Blogger Kino said...

Löysin tuossa yksi päivä hyvän version samasta bookmarkletista, koordinaatit tulostuu haku-kenttään.

Toivottavasti pastettu javascript näkyy sellaisenaan:

javascript:l=document.getElementById('link');h=l.href;j=h.indexOf('ll=')+3;k=h.indexOf('&spn=');g=h.substring(j,k);g2=g.split(',');g3=''+g2[0]+'\t'+g2[1];m=document.getElementById('q_d');m.value=g3;m.select();preventDefault();

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home