lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Eniro beta

Eniro julkisti vuoden vaihteessa uusitun hakupalvelunsa betan. Hienoa nähdä, että täältä päin maaellipsoidia tulee rohkea kilpailija isojen kisoihin. Julkistus tehtiin Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Itse haku vaikuttaa lähinnä paikalliseksi konffatulta Googlelta. Nurkasta löytyykin enhanced by Google -logo.

Mielenkiintoinen on karttaosuus. Se on näkemistäni eurooppalaisista selkeästi modernein. Ajax-toteutus tietysti - onhan Fonectankin kartta nykyisin simppeliä ajaxia. Eniron kartta on tyylikäs ja toimiva. Se on selkeästi oma toteutus mutta Google Mapsin inspiroima.

Google Mapsin julkistamisesta on kohta kaksi vuotta. Luultavasti projektiin on ryhdytty pahemmin vitkastelematta. Teknistä etumatkaa ei tietenkään ole saatu kiinni. Koodissa on turvauduttu tunnettuihin JavaScript-kirjastoihin (script.aculo.us, Prototype, Walter Zorn, jne).

Yhteispohjoismaisuus ei näy karttasivulla millään tavalla. Jos haluaa etsiä kartalta ruotsalaisen osoitteen, on etsiydyttävä Ruotsin Eniron sivulle. Sivua on hankala löytää Eniron hakukoneella koska se on viritetty löytämään suomalaisia sivuja. Juuri tässä on Eniron ja Googlen ero.

Eniro ajoi Google Mapsin ohi suomalaisen kotitarvekäyttäjän kannalta siksi aikaa kun Googlen osoitehaku ei kata maatamme. Milloin Eniro julkaisee API:n ja millaisen?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home