perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Igglo-fuusaus

Suomisen Osma on kirjoittanut Pythonilla hienon 'screen scraping' (suomeksi: ruutua raapivan) -skriptin ja sivun, joka näyttää haetut Igglo-kohteet Google Mapsillä. Sivulla ja koodissa kerrotaan miten Igglon käyttämä koordinaatisto on hankaluus ja apua kaivataan.

Koordinaatistoa voitaisiin tietysti ryhtyä porukalla analysoimaan (reverse engineering), mutta. Igglo vaikuttaa sen verran web 2.0-henkiseltä hankkeelta, että he julkaisevat koordinaatiston muunnosfunktion heti kun tämä kysymys kulkeutuu heidän korviinsa.

Itse asiassa Igglo voisi olla Suomessa se yritys, joka ensimmäisenä julkaisee vapaan julkisen API:n. Ne tiedot, joita Osma hakee ruutua raapimalla, voisivat vaivattomasti olla tarjolla XML-tiedostona. Hieman lisää vaivaa, ja tiedot olisivat saatavana .js-skriptinä samaan tapaan kuin Google Docs & Spreadsheets on saatavana beta apinsa kautta. Se olisi aika kova jutska. Kaikki nekin, joilla ei ole pääsyä mihinkään serverikieleen, voisivat levittää Igglon ilosanomaa omilla sivuillaan.

Web 2.0 aikaan siirtyminen ei vaadi muuta panostusta, kuin tehdä sivunsa koneluettavaksi. Informaatio lähtee kiertämään ja saa uusia vastaanottajia. Muutosvastarinta johtuu vain siitä, että asiat muuttuvat helpommiksi.Osoite: http://sange.fi/~ozone/homefinder/

3 Comments:

At 08:43, Anonymous Anonyymi said...

Igglon koordinaatit näytti olevan yhtenäiskoordinaatistossa (YKJ). Koordinaatteja pystyy muuttamaan ainakin maanmittauslaitoksen karttapaikassa. Muunnosparametrit YKJ:stä maantieteellisiin, tuota koodia varten, varmasti löytynevät jostain netin syövereistä.

 
At 19:23, Blogger Esa said...

Eino Uikkasen ansiokas sivusto on paras osoite 'netin syövereissä'.

Link

 
At 00:07, Anonymous Osma said...

Kiitos kehuista (huomasin tämän postin vasta nyt). Joo tosiaan, en tuota tehdessäni tajunnut että nuo koordinaatit ovat YKJ:tä. Voisin jossain vaiheessa päivittää tuon koordinaattimuunnoksen järkevämmäksi.

Mainittakoon vielä että Igglon kaverit tietävät tuosta mashupista ja ovat ehkä joskus jollain aikataululla parantamassa omaa hakuaan tuohon suuntaan. Positiivisena voinee myös pitää sitä, ettei haastekirjeitä ole vielä näkynyt...

Vielä kun saisi Oikotien ja Etuoven hakutulokset kartalle, mutta kun geokooderipalveluita on vähän nihkeästi ja nuo eivät käsittääkseni paljasta koordinaattidataa edes HTML-koodissa.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home