torstaina, joulukuuta 14, 2006

Snap

Googlen apinoiminen kaikessa on yleisesti hyväksytty liikeidea. Sitä ovat siirtyneet käyttämään jotkut Googlea isommat ja vanhemmatkin firmat.

Nuo puhekuplat, jotka ilmestyivät tämän blogin linkkeihin, tulevat uudelta tekijältä nimeltä Snap. Se on hakukone, jota ei voi syyttää apinoimisesta. Se toi uuden idean hakukoneisiin, snapshotit.

Tarjoamalla lisäksi sivujen tekijöille näppärän linkkien esikatselukuplan, se on kerännyt muutamassa viikossa valtavan käyttäjäkunnan. Kuplaskriptin avulla he keräävät tehokkaasti linkkien käytöstä sellaista tietoa, jota Googlekaan ei ole onnistunut keräämään. He eivät välttämättä tarvitse ollenkaan webbiä tutkivaa robottihämähäkkiä, koska tietoa kertyy koko ajan kuplaskriptien lähettämänä. Ihailtavan näppärää. Firmasta kuullaan vielä paljon.

1 Comments:

At 09:45, Anonymous Anonyymi said...

Tarjoamalla lisäksi sivujen tekijöille näppärän linkkien esikatselukuplan, se on kerännyt muutamassa viikossa valtavan käyttäjäkunnan.

Täyttä sontaa! Näppärää ehkä webbigurulle, mutta satunnaiselle lukijalle se on suoraan perseestä.

Muuta en keksinyt kun blokata kaikki liikenne spa.snap.comiin selaimessa. Jäljelle jää tyhjä valkoinen boksi joka on sinänsä ärsyttävä mutta ei yhtä ärsyttävä kuin esikatseluikkuna. Onko muita ideoita?

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home