lauantaina, toukokuuta 14, 2011

HSL Mobiilikisa

HSL-kisan palkintojenjako oli torstaina. Tilaisuus oli innostava.

Palkituksi tuli kuusi osallistujaa ja kunniamaininnan sai kaksi. Kaikki nuo olivat palkinnon arvoisia tuotoksia ja jokaisen tekijä osasi esittää asiansa innostuneesti mutta tiiviisti.

Vanhoista palkittiin ReittiGPS ja tässä.fi, jotka ovat jo viimeisteltyjä tuotteita. Jokainen lopuista perustui uuteen, ennenäkemättömään ideaan. Kannattaa ehdottomasti tutustua. Kisan blogissa ei vielä ole linkkilistaa, mutta arvelisin sen sinne ilmestyvän. Ehdotin linkattavaksi myös ei-palkittuja kilpailutöitä jotka saisivat näin pienen symbolisen lohdutuspalkinnon.

Avoimen datan lisääntyminen on miellyttävä ilmiö. Vielä miellyttävämpää on huomata miten avoimen datan hyödyntämistä rohkaistaan kilpailuilla.  Seuraavaksi huomio kiintyy Apps4Finlandin suuntaan. Siellä on jo aloitettu kisajärjestelyt.

maanantaina, toukokuuta 09, 2011

FF4

En tiedä FF4:stä vielä muuta kuin ettei Web Developer plugari toimi siinä. Muuta ei tarvitse tietääkään. Selain jossa ei toimi Web Developer, ei voi toimia emoselaimena.

Vasta äsken sain tiedon, että Web Developer on portattu FF4:een jo alkuviikosta. Nyt kokeillaan rohkeasti emoselaimen vaihtoa.

Canvas tuli

Google Maps v3 sivujen markkerit ja polylinet on nyt parin viikon ajan renderoitu canvas-elementteinä. (Paitsi IE)

Nyt ei markkerien määrällä ole enää mitään merkitystä suorituskyvyn kannalta. (Paitsi IE).

Canvas-avaruus kootaan 256 x 256 mosaiikista kuten karttakin. Olen varma, että parin vuoden päästä on joku muu ratkaisu kuin mosaiikki, mutta hienoa.

-----------------------------------------------------------
Lisäpohdinnan jälkeen pari tuntia myöhemmin:


Tuo mosaiikkirakenne on nyt paremmin ymmärrettävissä mutta en ymmärtänyt sitä silloin kun polyline-elementtien renderointi tehtiin SVG:llä mosaiikkina. Jopa Circle-elementti luotiin path-elementteinä mosaiikkisaumojen takia. Ymmärrän, että SVG oli välivaihe. 

Canvas, joka on bittikartta, on samantekevää pilkkoa mosaiikkiin, mutta sen voisi siltikin käsitellä täysavaruudessa. Ei helppoa, mutta kuitenkin.

Kartoissa pitää olla tyyliä

Nyt jokainen voi tyylitellä oman mauttomuutensa mukaisen kartan. Mainostoimistot HUOM!

Karttadata on luonnollisesti vektoripohjaista. Nyt Google tarjoaa kenelle tahansa mahdollisuuden saada oman tyylittelyn jonka Googlen serverit toteuttavat silmänräyksessä. Tyylittelyllä voi leikkiä Googlen wizardilla tai tällä saksalaisen mainostoimiston wizardilla.

Suosittelisin kuitenkin luottamaan ammattilaisen silmään. 41 Latitude on karttatyylittelyammatilaisen blogi, joka sanoi Google Mapsistä, ettei hän osaisi parantaa sen selkeyttä.

Native versus Web APP

W3C puuhaa älypuhelinten kompassitiedon saavuttamista Javascriptillä. Se on yksi askel natiivien applikaatioiden ohimenneisyyteen.