perjantaina, lokakuuta 31, 2008

Fuusaus ilman ohjelmointia

Tony Hirst selosti blogissaan metkan systeemin, jolla luetaan taulukko joltain webbisivulta ja esitetään se Google Mapsissa. Lopputulos on selkeästi mashup mutta sen tuottamiseen ei tarvittu riviäkään JavaScriptiä.

Google Spreadsheets pystyy nykyisin lukemaan taulukko- tai listamuotoista tietoa miltä tahansa nettisivulta =importHtml() formulalla. Se osaa siis raapia dataa toisten sivuilta, esimerkkitapauksessa Wikipediasta. Näin luotu taulukko julkaistaan CSV-muodossa.

Seuraavaksi mennään Yahoon Pipes-palveluun, joka on hieno syötteidenkäsittelijä graafisella käyttöliitynnällä.  Se osaa lukea CSV-syötettä. Se osaa myös geokoodata osoitteita. Lopputulos saadaan haluttaessa ulos KML-muodossa.

KML on syöte, joka kelpaa mieluusti maps.google.comille, joka esittää sen kartalla ja sivupalkissa kuvineen päivineen.

Kyseinen artikkeli on herättänyt runsaasti huomiota. Se demonstroi webin uusia mahdollisuuksia ja saa paatuneimmankin mielikuvituksen lentoon. Yli yhdeksänkymmenen kommentoijan joukossa vilahti myös Mano Googlen geo-ryhmästä.

Demo saattaa vauhdittaa geokoodauksen ja KML-muotoisen julkaisun ilmestymistä Spreadsheetsiin. Geokoodauksen sillä pystyy jo tekemäänkin mutta ei kovin näppärästi.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home