torstaina, lokakuuta 23, 2008

Käänteinen geokoodaus

Osoite koordinaateista (reverse geocoding) on ollut suosituin ominaisuustoive sen jälkeen kun varsinaisen geokoodauksen julkaisu sammutti yhden ruikutuksen.

Tänään se julkaistiin. Se on heti myös dokumentoitu. GClientGeocoder.getLocations() on ottanut parametrikseen tähän saakka osoitemerkkijonon. Nyt sille kelpaa vaihtoehtona GLatLng() objekti jolloin se heti ymmärtää, että kyseessä on käänteinen geokoodauspyyntö. Asia ratkaistaan siis jo client-puolella, nerokasta. Siksi se on niin häikäisevän nopea.

Google julkaisee uusia ominaisuuksia ja uusia apeja sellaisella vauhdilla, ettei kukaan ehdi edes kokeilla kaikkia, puhumattakaan perehtymisestä. Kuin ilotulitus, jossa seuraava raketti on jo laukaistu ylös kun edellinen vielä säteilee taivaalla. Lähdekoodia lukeneena "tiedän" että kohta tulee Google Trends api Maps apin modulina.

Tämänpäiväiseen ominaisuuteen ajattelin kuitenkin tutustua lähemmin ja palata aiheeseen.

Edellisiin posteihin. Kirjoitin GLayer()-julkistuksesta:

"Enää ei itse tarvitse rakentaa järjestelmiä, joilla kerätään esim kotikylän valokuvia. Riittää että ihmiset lataavat kuvansa Panoramioon."

Pari päivää myöhemmin kävi ilmi, että Turo Pennalasta oli jo ollut ajan tasalla. Ai mistä Pennalasta?


Lisäys:

Unohtui mainita että toimii myös Härmässä. Toimii kaikissa maissa, joissa toimii 'forward geocoding' (lienee uusi termi). Lista.

Maantiedon opetuspeli, jota olen vuosia suunnitellut on nyt kymmenen minuutin projekti.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home