torstaina, syyskuuta 04, 2008

Toista päivää Chromella liikenteessä

Ei moitittavaa. Käteen sopiva työkalu. Nopeus yllätti useimmat. Uskomaton määrä kieliversoita heti julkaistaessa. Latasin vahingossa ensin suomalaisen, mutta käännöksessä on vähän hosuttu. Tomi oli jo ehtinyt raportoida Chromen keskusteluryhmään.

Ei mitään ylimääräistä mutta silti sivuntekijöille on mukavia apuneuvoja.

Selain julkaistiin pelkistettynä mutta erilaisia plugareita tulee varmaan pian. Esim. mikroformaattien lukija (karttaan yhdistettynä) ei varmaan puutu kauaa. Onhan Chrome nyt julkaistu virallisesti avoimen koodin projektina

Chromen ominaisuuksista saa lukea ympäri webbiä niin paljon, että mitäpä toistamaan. Pari juttua, joista en ole paljokaan nähnyt kirjoitettavan.

Selain on tehty ajatellen Googlen omia palveluita. Esim. sisäänrakennettu Google Gears mahdollistaa Google Docs teksti- ja taulukkodatan offline käsittelyn. Synkkaus tapahtuu heti kun yhteys taas saadaan. Vielä kun sivusta saa pikakuvakkeen työpöydälle, ei käyttäjä välttämättä edes huomaa työskentelevänsä webissä.

Erilaisia piilotettuja ominaisuuksia on varmaan paljon. Esim JavaScript-konsolin ja -debuggerin ominaisuuksista ei juuri ole julkaistu tietoa.

Konepellin alle pääsee kurkistelemaan kirjoittamalla osoite (haku-) palkkiin jotain seuraavista:


Linkit eivät toimi klikkaamalla mutta raahaamalla osoitepalkkiin.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home