sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Geokooderin taikasanoja

API:n kautta toimivan GClientGeocoderin tietokantaa päivitetään silloin tällöin. Esim. Helsingin paikka vaihtelee. Tänään se on Mannerheimintiellä Kaivokadun/Simonkadun risteyksesssä. Joskus se oli jopa Tähtitorninmäellä mutta yleensä aseman lähimaastossa.

Monet geokooderit tyrkyttävät 'Helsinki FI'-haulla ensimmäisenä vaihtoehtona Taivassalossa sijaitsevaa 'Helsinki' nimistä kylää. Nyt onnistuin löytämään kyseisen paikan myös Googlen geokooderilla. Se löytyy haulla: 'Helsinki FI FI'

'Tampere fi fi' antaa kymmenen sijaintia.

Varsinainen taikasana on koko ajan ollut 'AND' lisättynä mihin tahansa hakuun. Alunperin se ilmeisesti tarkoitti samannimistä paikkatietofirmaa (oli hankala googlattava). Nyt 'and' sanan lisääminen hakuun tuo business-hakutuloksia, museoita ja kouluja! Hakutarkkuus ('accuracy'-attribuutti) on 9, jota ei pitäisi edes esiintyä.

'OR'-sana ei toimi tällä hetkellä.

Tällä sivulla voi leikkiä. Se näyttää kaikki hakutulokset, ei pelkästään ensimmäistä. Nyt sen nuppineuloja voi siirtää raahaamalla jos esim. etsii kesämökkinsä koordinaatteja. Samoin koordinaattien syöttö hakutermiksi käy nyt näppärämmin oikean napin klikillä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home