lauantaina, maaliskuuta 15, 2008

Lapsipornoa

Minulta vaaditaan mielipidettä, on kai se annettava:

1.) Internet on suurin siunaus, joka ihmiskuntaa on kohdannut tuhansiin vuosiin.

2.) Valtaapitävien on vaikeata mahdotonta tajuta, että kansalaisilla on systeemi, joka ohittaa heidät ja joihin ei edes lakeja säätämällä voi vaikuttaa.

Olkaamme avoimia kansalaisia.

4 Comments:

At 10:50, Anonymous Anonyymi said...

Oikein. Vanhemmat voisivat hieman katsella mitä lapset netistä tutkivat, jos se kiinnostaa näin kovasti. LP ei millään naurettavalla Suomen väärin toteutetulla sensuurilistalla -- a'la 1970s -- lähde pois.

 
At 16:58, Anonymous Anonyymi said...

Hei !

Olisitko valmis auttamaan Google Map API.n kanssa, koska olet kaiketi ainut suomalainen sivusto, joka antaa edes hiukan ohjeita peruskarttaan. Haluaisin kuitenkin julkaista kartan ja siinä hakukentän ja koordinaatit nyt alkuunsa. Tarviiko tuon kartan julkaisu erillisen luvan Googlelta. Se ei käy mistään sivuilta ilmi ja jos tarvii luvan niin mistä sen saa kysyttyä. T. Avuntarvitsija

 
At 22:31, Blogger Esa said...

Lupaa ei tarvita. Julkaisemista varten noudetaan avainkoodi sivulta http://code.google.com/apis/maps/signup.html
Avain on itse asiassa sivun url jollain algoritmilla esitettynä.

Samalla kuitataan käyttöehdot hyväksytyksi.

Avaimen tarkoitus on antaa Googlelle kontrollimahdollisuus sulkea API käyttöehtoja rikkovilta sivuilta. Siksi avainta ei tarvita jos sivu sijaitsee Googlen palvelimella, esim Googlepages.

Apuasiassa siirryimme jo sähköpostitteluun.

 
At 01:43, Anonymous Anonyymi said...

1+2 -> Tismalleen noin. Paitsi, että internetin siunauksellisuus -- ja kammottavuus -- pitää laajentaa koskemaan kaikkia halventuneita, helpottuneita ja ihmisten käsiin päätyneitä viestintämahdollisuuksia. Kännykkä on maailmassa useammalla kuin nettiyhteys. Mobiili ja internetti ovat tietty kovaa vauhtia yhdistymässä.

Kaiken tämän kokonaisvaikutukset ovat murskaavia. Siis jo ihan puhtaasti tiedonkulun parantumisen ansiosta. Kännykkäpuolelta omia suosikkiesimerkkejä ovat kiinalaiset taksikuskit ja itä-Afrikkalaiset kalastajat: molempien tulotasot nousivat tutkimusten mukaan keskimäärin luokkaa 15-30% jokseenkin välittömästi heidän saatua kännykän. Informaatio vähentää varastoinnin tarvetta ja parantaa resurssien allokointia. Erinomaisia hyvin käsinkosketeltavia esimerkkejä, joita löytyy lukemattomia ympäri maailman ja jokseenkin kaikista ihmisryhmistä - köyhistä ja muuten vaan pimennossa pidetyistä.

Onhan se varmasti eliitille rankkaa, että heidän valtansa näihin ihmisiin muuttuu mitä ilmeisimmin melko ratkaisevasti aika lyhyellä aikavälillä.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home