tiistaina, syyskuuta 16, 2008

Google Developer Day 2008

Developer-tapahtumat ovat nykyisin jatkuva sarja eripuolilla maailmaa järjestettäviä tilaisuuksia. Lontoon tapahtuma on Wembleyn stadionilla. Stadionin nurmea vaihdetaan ja olemmekin sisätiloissa. Hienot konferenssitilat ja hyvät sapuskat. Meitä on muutama sata.

Uutuuslanseerauksia ei osunut näihin hippoihin koska käytäväjuorujen mukaan Chrome oli ajateltu julkaistavaksi täällä mutta oli pakko julkaista pari viikkoa aiemmin. Luennoitsijat ovat loistavia. Asiansa osaava ihminen luennoi selkeästi ja rennosti ja hän vastaanottaa palkkionsa mieluiten kysymyksinä. 

Google Gears ja App Engine saavat erityispainotusta. 'Ajaxin tila'  oli johdatus siihen, että ajaxissa on kysymys 'vain' käyttäjäliitynnästä. Rohkaisi käyttämään tunnettuja JavaScript kirjastoja; JQuery, Prototype, Dojo.

Kevin nimisen jätkän V8-luento oli järjestetty liian pieneen saliin. Jakkarat loppuivat. Nyt tiedämme, että kääntämällä JavaScriptiä pitääkin tulkita. Hidden class -tekniikkakin on esitettävissä kansantajuisesti.

Mano Marks pääkonttorilta järjesti eilen paikallisessa Plexissä pienimuotoisen palaverin. Rohkaisi käyttämään Mapsin D3-plugaria (Earth plugin) tietyistä alkutakkuiluista huolimatta. Chrome-plugari on jo suunnilleen huulilla.

Sensaationnälkäiset ravittiin Android-kännykän Euroopan ensiesittelyllä. Esitys teki kaikkiin vaikutuksen. Varsinkin iPhone-ryhmään, jota on paljon developer-piireissä. Kännykästä oli tuotemerkki peitetty maalarinteipillä;)

Update: kuva.0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home