tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

kartoittaja.fi

Aivan yllätyksenä (ainakin minulle) ilmestyi kartoittaja.fi -niminen suomalainen palvelu, jolle en heti keksi vertailukohtaa maailmalta. Ääriyksinkertaistetusti sitä voisi luonnehtia karttapohjaiseksi keskusteluryhmäksi. Itse he kuvaavat "paikkatiedon keräämiseen, esittämiseen ja kommentointiin erikoistunut verkkopalvelu".

Käyttöliittymä on yksinkertaisen selkeä ja toteutus kokonaisuudessaan vakuuttava.

Suosittelen tutustumista. Keksitte varmasti muitakin sovellusmahdollisuuksia kuin sivuilla mainitut.

-------------------------------

Lisätietoa klo 13:10

Palvelun takana on tamperelainen Mikko Lammi ja hänen Maagit-yhtiönsä. Kehitystyö ei ole lähtenyt hetken mielijohteesta, vaan se juontaa jo ajalta ennen Google Mapsia. Mikko teki gradunaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa "Nurmi-Sorilan plussat ja miinukset" -verkko-osallistumissovelluksen, joka oli menestys.

Nyt, muiden toimien hieman hellitettyä, Mikko on viimeisen vuoden kehittänyt Google Maps -pohjaista kartoittaja.fi-palvelua. Palvelu tosiaankin on ainutlaatuinen ja suunnitelmiin kuuluu kansainvälistäminen.

4 Comments:

At 07:56, Anonymous Antti said...

Miten muuten on, itselläni on ollut mielikuva että Google Mapsiä ei saisi käyttää suljettuna palveluna jos sen käytöstä otetaan rahaa eikä palvelua voi käyttää maksamatta. Mutta ilmeisesti mielikuvani on väärä, onko tarkempaa tietoa?

 
At 09:00, Blogger Esa said...

Käytöehtojen vaatimus on, että karttasivun on oltava julkinen, eli ilmainen pääsy kenellä tahansa. Rahan periminen palvelun ylläpidosta ei ole kiellettyä.

Jos kartta on suljetulla sivulla, on maksettava Premium-lisenssi.

 
At 16:49, Anonymous Anonyymi said...

Juuri Nykistä Vantaalle laskeutunut Finnairin kone:
http://img401.imageshack.us/img401/9921/20100419ay6jfkhel.jpg

 
At 17:43, Blogger Esa said...

Kiitos vinkistä. Otan esille.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home