maanantaina, helmikuuta 22, 2010

Kartta sivulle [tapa 5] API v3

API:sta on kohta vuoden ollut myös kokeellinen v3 kehitysversio. Nimivalinta on huono ja aiheuttaa sekaannusta. Kolmosversio ei ole nykyisen kakkosversion tuleva kehitysaste vaan tyhjältä pöydältä synnytetty kevyempi rinnakkaisvaihtoehto. Se on varustettu Labs-logolla, joka tarkoittaa, ettei sitä vielä suositella kuin kokeilukäyttöön. Siinä tapahtuu vielä muutoksia, jotka saattavat särkeä toimivia sivuja.

Kolmosversiota tehdään erityisesti mobiilikäytön ehdoilla. Siitä puuttuu vielä esim. StreetView joka toimii kakkosversiossa Flashilla. Onkin mielenkiintoista nähdä millä tekniikalla se tuodaan mobiilikäyttöön.

Kolmosen dokumentaatiossa on artikkelit Android ja iPhone -sovellusten tekemisestä. Noiden kummankin puhelimen tapauksessa raja natiivin sovelluksen ja webbisivun välillä on hämärä. Kummankin sovelluksiin saadaan webselain yhdellä koodirivillä. 'Selain' jätetään ilman selauspainikkeita ja koodataan se menemään sitä varten tehdylle karttasivulle.

Webbisivu on edelleen projektin keskipiste mutta natiivisovelluksen avulla saadaan saadaan yhteys puhelinten hardwareen, esim sensoreihin (GPS, kompassi, kiihtyvyys) ja tallennustilaan. Natiivisovelluksen kautta syntyy myös yhteys Android Markettiin tai App Storeen. Ovelaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home