keskiviikkona, joulukuuta 09, 2009

Karttasivutkin indeksoidaan

Google tuo hakuunsa jatkuvasti uusia sisältöjä. Nyt pääsevät mukaan Maps API -sivut.

Karttasivut sinänsä ovat tarkkaan Googlen tiedossa API:n vaatiman avainparametrin kautta. Avain sisältää sivun URL:n. Google pystyy pitämään myös kävilaskuria koska jokainen sivulataus lataa API-skriptin Googlen palvelimelta.

Indeksoinnin ongelmana on ollut, että sivun varsinainen sisältö on usein infokuplissa, eikä se näy html-koodissa tai edes JavaScript-koodissa välttämättä lainkaan. Sisältö saattaa tulla missä tahansa tiedostomuodossa miltä tahansa palvelimelta ja muuttuu luettavaksi vasta kun markkeria klikataan. Monet suositutkin karttasivut ovat sijoittuneet hakutuloksissa huonosti.

Googlella päätettiin ratkaista ongelma sisällyttämällä API-koodiin funktio, joka pyydettäessä palauttaa infokuplien sisällöt ja nuppineulojen sijainnit. Tavanomaista indeksointirobottia ei siis tarvita vaan tiedot siirtyvät normaalin tiedonsiirron ohessa ilman ylimääräisiä sivulatauksia.

Indeksointi alkaa tänään. Siltä voi halutessaan välttyä normaaliin tapaan robots.txt-tiedostolla. Lisätietoa.

-------
Lisäys.

'Perinteinen menetelmä' eli KML/KMZ-tiedostojen ja GeoRSS-syötteiden indeksointi Sitemap-tiedoston avulla tietysti jatkuu. Etu on, että ne on löydettävissä ja avattavissa myös Google Mapsilla ja Google Earthilla.

1 Comments:

At 11:36, Anonymous Porvoolainen said...

Hieno uutinen vihdoinkin saada myös noita karttasivuja indeksiin, koska tuohan meinaa suoraan sanottuna kävijämäärien kasvamista ja se puolestaan saa karttapalveluiden kehittämiselle lisää boostia.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home