torstaina, lokakuuta 08, 2009

Lisää materiaalia kartoille

Google on saanut myös yhteisöjä mukaan noihin mainittuihin wiki-talkoisiin.

Yhdysvaltain kartat päivitettiin juuri. Lisämateriaali on tieverkon ulkopuolista dataa, joka on saatu eri lähteistä. Sellaisistakin organisaatioista, jotka eivät ole aiemmin juuri tehneet yhteistyötä karttafirmojen kanssa.

Hankkeen nimi on Base Map Parner Program. Sen sivuilla on selostukset esim karttamateriaalin ja mahdollisten 3D mallien formaateista.

Hanke antaa mahdollisuuden esim. kaupungeille ja kunnille saada omat karttansa ajantasaisina ja yksityiskohtaisina webbiin. Jopa tonttirajojen tarkkuudella, kuten San Franciscon kaupunki on tehnyt.

USA:n Google Mapsissa on nyt mukana paljon pieniä alueita, joista on aina ollut olemassa hyvin tarkkoja karttoja, esim yliopistokampuksia. Hieno tilaisuus vaikkapa Lintsin tai Korkeasaaren tyylisille alueille päästä maailmankartalle.

Maailmalla pyörätiet ovat huonosti kartoitettuja. Google mainitsee yhdeksi tavoitteekseen reittihaun pyöräilijöille. Suomessahan meillä sellainen jo on pääkaupunkiseudulla. YTV:n Kevyen liikenteen reittiopas on vieläpä oikea interaktiivinen JavaScript-kartta jonka hakutoiminnoissakin on käytetty AJAXia.

1 Comments:

At 20:30, Anonymous Anonyymi said...

Miksiköhän eduskuntatalon kohdalla lukee Helsingin tuomiokirkko?

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home