perjantaina, heinäkuuta 03, 2009

HTML5

Firefox 3.5 on hieno selain. Nyt olemme tilanteessa, jolloin kaikki muut uudet selaimet tukevat HTML5 -tägejä paitsi "valtaselain".

FF3.5:n lataussivustolla on maailmankartta, joka näyttää latausaktiviteetin maantieteellisesti. Se näyttää ilmiselvältä Flash-esitykseltä vaan ei ole, se onkin vain HTML-koodia - HTML5-koodia. Canvas ja SVG ovat oikeissa käsissä vahva ase. (Kyseinen sivu ei ole IE-kombatiibeli vaikka IE8:sta valitsisi minkä tahansa kombatilibiteettimoodin)

Te, jotka olette ziiganneet Google IO-tapahtuman tuubiesityksiä, olette saattaneet panna merkille avainhenkilöiden innostuksen Canvas ja SVG -tägeihin ja surun siihen etteivät "kaikki" selaimet tue niitä. Googlen karttamateriaali on alunperin vektorimuodossa ja se muunnetaan kuviksi vain webbiselainten rajoittuneisuuden vuoksi.

Ennuste: Aivan kohta tulee Google Maps CANVAS+SVG -muodossa. Armokuolema Internet Explorerille. Ase, jota Google pitää tyynyn alla.


P.S. Firefox 3.5 eka jakelu sisältää Google Mapsin kannalta harmillisen häiriön kuvien välimuistikäsittelyssä, odottakaa seuraavaa päivitystä.

P.S.2 Monilla on harhakäsitys Suomen valtaselaimesta. Tämän hetken kaksi kärjessä ovat Mozilla Firefox 54% ja Mikrosoft Internet Exploder 35%. Firefox meni ohi jo vuosi sitten. Statcounterin tilastot ovat mielenkiintoista tutkittavaa. Katsokaa Saksaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home