lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Chrome on paras

Olen viime aikoina pitänyt koko ajan kahta selainta auki. Chromea Googlen omiin palveluihin (Gmail, groups...) ja Firefoxia kehitteillä olevan sivun zoomailuun. Molemmat ovat saaneet raivostuttavia piirteitä.

Chrome aloittaa keltään kysymättä jonkin ylläpitotoimenpiteen, joka kestää 10...15 minuuttia ja varaa koko koneen. Tosin käytän Chromen jotain niinsanottua edelläkävijäversiota.

Firefox jumittuu kesken jonkun sivun latauksen. Kyseessä on aina sivu, jota olen tutkinut Firebugilla. Firebug on suurin siunaus, mikä JavaScriptiä on koskaan kohdannut mutta...

Syyt minkä vuoksi käytin Firefoxin kakkosversiota lähes kalkkikseksi saakka olivat plugarit nimeltä Firebug , Web Developer ja View Source Chart.

Vasta kun View Source Chart julkaisi viimeisenä kolmoskelpoisen version, Kalkkiskin vaihtoi kolmoseen - ja katuu. Kakkosen kanssa käytännön hommat hoituivat sujuvammin. Vanha Firebug oli parempi. En tarvitse Firebugilta niitä juttuja joita olen tottunut lukemaan Web Developerista ja View Source Chartista.

Kun Firebug muuttui yhden miehen projektista avoimen koodin yhteisöprojektiksi, tapahtui juuri se mikä oli odotettavissa. Projekti oli valmiiksi niin valovoimainen kuin projekti voi olla. Jokainen valovoimaiseen projektiin mukaan 'päässyt' haluaa siihen sormenjälkensä.

Eclipse-projektia on seurattava. Heillä on jo upea editori. Debuggerista uhoavat. Jännä nähdä kuka ostaa Adoben.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home