tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Kokoonpantava sivupalkki

Google Mapsin sivupalkissa on melko huomaamaton sulkupainike jota klikkaamalla saa täysleveän karttanäkymän. Toiminto vaikuttaa rutiininomaiselta DHTML-operaatiolta. On se sitäkin mutta sen lisäksi tapahtuu paljon muuta.

Kartta markkereineen pysyy paikoillaan vaikka se suurenee toiseen suuntaan ja todellinen keskipiste siirtyy. Lisäksi on kyselty miten sivupalkin tilalle ilmestyvä kartta on aina valmiiksi latautunut.

FF2:n tehokkaat työkalut paljastivat nopeasti että kartta on koko ajan täysleveä ja sivupalkki elää kartan päällä. Zoom-potikkaa siirretään tilanteen mukaan.

Pienen karttanäkymän keskipiste ei ole kartan todellinen keskipiste eikä vasen raja ole 'oikea'. Siksi zoomaaminen vaatii pientä matikkaa. Karttanäkymän rajat on tiedettävä että halutut markkerit näkyvät.

Keskiraskaan painiottelun tuloksena syntyi toimiva mallisivu joka apinoi esikuvansa toimintaa mutta ei toteutusta. Zoom-potikka elää nopeammin kun ei yritäkään siirtää sitä, vaan tekee toisen, jota kytketään päälle/pois ja jättää alkuperäisen lepäämään sivupalkin alle.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home