torstaina, helmikuuta 12, 2009

Paperikone vaihtuu servereiksi

Uutinen, että Google ostaa hylätyn paperitehtaan Summasta palvelinsaliksi, sisältää jännää symboliikkaa, joka on voinut vaikuttaa jopa päätöksentekoon.

On täysin mahdollista, että juuri tämän laskukauden aikana utopia paperittomasta elämäntavasta muuttuu realismiksi. Jos näin käy, muistetaan kyseinen kauppa historiankirjoituksessa.

Web on tietysti paperittomuuden avaintekijöitä mutta mukana on muitakin digitaalisia ilmiöitä. Google Mapsin lisäksi navigaattorit ovat mukana ajamassa paperikarttoja nurkkaan. Web ja puhelinkulttuurin muutos on muuttanut paperiset puhelinluettelot pelkäksi harmiksi jne...

Paperittomia koteja on jo paljon. Koteja joissa ei ole tulostinta ja joihin ei tule yhtään tilattua lehteä. Niiden lukumäärää voinee arvioida karkeasti "Ei mainoksia kiitos!" -tarrojen perusteella, eli lisääntymään päin. Joskus noiden nuorten kotien asukkaat ovat päättämässä toimistorutiineista.

Joka tapauksessa paperitehtaan uusiokäyttö on iloinen yllätys. Voisiko tehtaalle parempaa käyttöä keksiä. Kaupan molempien osapuolten visiot voivat olla varsin yhtenevät.


0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home