torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Aarteenetsintäleikki

Kirjoitin sunnuntaina miten Google ei koskaan kohise etukäteen julkistuksistaan. Nyttemmin tajusin, ettei se kohise edes valmiista tuotteista ja palveluista. Esim Google Marsin löysi ZDnetin toimittaja, joka tonkii systemaattisesti Googlen servereitä. Googlen ei tarvinnut itse tiedottaa asiasta mitään.

Englantilainen Mike Williams tonkii tehokkailla työkaluilla ja loistavalla JavaScript-osaamisella Google Maps APIn tuoreinta lähdekoodia ja kertoo löydöksistään useimmiten julkisesti keskustelupalstalla, joskus saan sähköpostia. Minä olen enemmän kiinnostunut kokeilemaan ko. löydöksiä ja raportoin kokeiluista keskustelupalstalle.

Systeemi palkitsee kaikkia osapuolia. Löytäjä kokee löytämisen riemua ja aarteen tekijä saa tyydytystä kun hänen piilotettu tuotoksensa tulee päivänvaloon ja sitä ihmetellään ja arvostetaan. Näin käy usein, mutta eräs tapaus sai normaalia enemmän julkisuutta.

Mike Williams löysi eräänä aamuyönä koodista metodin GOverviewMapControl(), jonka hän tiesi olevan minulle rakkaan idean toteutuma APIssa. Allekirjoittanut lähti heti kokeilemaan. Kokeilusivu oli julkisuudessa puolilta päivin. Toiminta oli selvästi tehnyt vaikutuksen Googlen kyseisiin koodaajiin, koska keskustelu poikkeuksellisesti linkitettiin Google Maps APIn virallisen blogin tiedotteeseen. Tämä toi kyseiselle keskustelusäikeelle ja kokeilusivulle lähes kohtuuttomasti julkisuutta.

Virtuaaliset Nuppineulatkin on saanut tapauksen seurauksena uusia lukijoita, kiitos valppaan Juha-Matti Laurion kirjoittaman MikroPC:n artikkelin.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home