perjantaina, helmikuuta 17, 2006

SVG

SVG (Scaleable Vector Graphigs) on kehittynyt vektorigrafiikan kuvauskieli, jota uusimmat selaimet ymmärtävät, ainakin FF1.5 ja Opera9. Joku oli löytänyt uusimman APIn lähdekoodista vihjeitä SVG-tuesta ja kirjoitti löydöksestään Maps API -keskustelupalstalle. Juttu noteerattiin heti SVG-piireissä ja linkki ko. postiin on edennyt jo W3C:n SVG-sivuille. Googlen kannanottoa SVG:n puolesta pidetään tietysti merkittävänä asiana.

Tällä hetkellä Google Maps API tukee VML kuvauskieltä, joka on Microsoftin rajoittuneempi versio aiheesta ja jota tukee vain IE vitosversiosta lähtien. API toimittaa murtoviivat VML-muodossa IE-käyttäjille ja PNG-muodossa muille selaimille. Havaittavin ero on liikenteen määrässä. PNG-kuva muodostetaan Googlen palvelimella, kun kuvauskieltä käytettäessä grafiikka muodostetaan selaimessa, mikä säästää kaistaa ja vasteaika jää murto-osaan.

API-versio 2.37 todellakin toimittaa murtoviivat SVG-muodossa kun niitä vain pyytää. Tein eilen illalla SVG-testisivun. Asensin uteliaisuuttani kävijälaskurin ennen kuin ilmoitin sivun keskustelupalstalle. Yön aikana kävi 150 kokeilijaa, joista monet viipyivät tuntikausia niinkin yksinkertaisella sivulla.

SVG mahdollistaa aivan uuden tasoisen grafiikan tuomisen karttojen päälle eikä animaatiomahdollisuuksilla ole juuri rajoja. Klassinen SVG-kuva on tämä. IE:lläkin näet lähdekoodin, joka on yhtä mielenkiintoista katseltavaa kuin kuva.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home