sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Jeeves tuo paineita eläkkeeltäkin

Kilpailu alkaa tuoda paineita Google Mapsin laajentamiselle Eurooppaan. Nyt on jo kaksi ajax-kartastoa jotka kattavat Suomenkin. ViaMichelin ja Ask.com.

Ask.com luopui Jeeves-hahmostaan mutta toi karttapalvelun, joka muistuttaa hyvin läheisesti Google Mapsiä. Sen osoitehaku ei ole läheskään yhtä hyvä ymmärtämään kuin Google Local vaan vaatii tarkkaa syöttömuodon noudattamista. Sillä kuitenkin löytyy yllättävän pieniä paikkakuntia Suomesta. Karttamateriaali on Navteqin eli saman, joka on piirtänyt Google Localin kartat. Rautatiet puuttuvat kartoista.

Google ei koskaan julkaise aikatauluja. Periaate on poikkeuksellinen mutta ihan hyvä. Softa valmistuu sitten kun se on valmis. Vaihtoehtoinen toimintatapa on ilmoittaa esim uuden käyttöjärjestelmän julkaisupäivä pari vuotta etukäteen. Käyttöjärjestelmä on 'valmis' kun julkaisupäivä koittaa.

Google Local julkaistaan pakettina sitten kun se on valmis. Kartat muodostavat pienen osan paketista. Kaupallisen materiaalin kerääminen on prosessin merkittävin osa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home