keskiviikkona, elokuuta 19, 2009

Kolmiulotteinen Helsinki

Digitoday oli huomannut, että Helsingin tärkeimmät rakennukset ovat ilmestyneet Google Earthiin 3D-mallinnuksina suuren maailman malliin.

Artikkelissa aprikoitiin toteutuksen takana olevaa tekniikkaa. Mielestäni Google kertoi StreetView-projektin alussa, että kuvausautot tekevät kuvauksen lisäksi 3D laserskannausta. Enää en löytänyt linkkiä mutta robotiikkaihmiset ovat huomanneet laserskannereita StreetView-autojen kattohärvelissä. Skannerin mallikin on tunnistettu.

Kuvaustekniikka kehitettiin Stanfordin yliopistossa Googlen rahoittamana projektina. Samaisessa yliopistossa, joka on Googlen naapurissa, oli tuloksellinen 3D-mallinnusprojekti jonka tuloksia Google lisensioi. Moni projektin opiskelijoista on nykyisin Googlella töissä. Projekti tuli kuuluisaksi voittamalla merkittävän robottiautokilpailun.

Mitä kaikkea muuta StreetView-autot sisältävät? Olen melko varma, että ainakin WLAN-tukiasemat kartoitetaan samalla.

2 Comments:

At 13:16, Blogger zache_ said...

Mä selvittäisin kännytukiasemat myöskin. Vaikka tukiaseman id:t vanheneekin verkkoja päivitettäessä niin ne on pikkasen vanhentuneenakin ihan riittävän kuranttia kamaa siihen, että saadaan arvottua sijainti vaikkapa kaupungin tarkkuudella jota voidaan sitten käyttää vaikkapa webbipalveluiden lokalisointiin ilman, että gps:ää tarvitsisi siihen käyttää.

 
At 21:06, Blogger Esa said...

Keräämisen arvoista tietoa ja kerättävissä aika vaatimattomalla kalustolla. Luultavasti ottavat talteen.

Käyttö vain on hankalampaa kuin WLAN-tietojen käyttö.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home