lauantaina, elokuuta 01, 2009

Nokia Sports Tracker

Nokia Sports Tracker on hieno karttasovellus joka perustuu Google Maps APIin.

Pari viikkoa sitten uutisoitiin sen menestyksestä ja samalla muistutettiin palkinnoista joita se on kahminut.

Sports Tracker on siis GPS-puhelimeen ladattava sovellus ja webbisivu. Juokse lenkki sopiva puhelin mukana ja voit näyttää koko maailmalle miten juoksit urhoollisesti ravintolan ohi.

Nokiahan osti vuosi sitten Navteq -nimisen karttafirman muutamalla miljardilla. Samoihin aikoihin navigaattorifirma TomTom osti TeleAtlas -nimisen karttafirman niinikään muutamalla miljardilla. Näitten kauppojen jälkeen Google lopetti Navteqin karttamateriaalin käytön. Googlen kartat ovat nykyisin TeleAtlaksen matskua (ja wikikarttoja).

Kieltämättä olen ihmetellyt miten Sports Tracker käyttää Google Mapsiä ja kartan alareunassa komeilee (c) TeleAtlas. Nokialla on omatkin web-kartat, ovi Maps. Alussa ne vaativat plugarin selaimeen mutta huomasin juuri äsken, että toimivat ilman plugaria. APIkin on tarjolla wau!

Nyt ilmoitettiin että Nokian menestynein palvelu, Sports Tracker, lopetetaan.

Eihän vain syynä ole pikkusieluisuus. Eikö sen voisi jättää Microsoftille.

-------------------------------------------------------------------------
Päivitys:

Nokian ovi Maps on raskas. JavaScript-lataus 1.55M! Vertaa Google Maps 152K. Mukana tulee sekä MooTools, että jQuery. Koodissa on saksalaiset kommentit.

Silti Google on ollut huolestunut oman koodinsa raskaudesta ja alkanut kehittää v3 kevytversiota.

1 Comments:

At 00:03, Anonymous Mikko said...

Moi Esa,

eihän uutisessa sanottu että Sports Tracker lopetetaan, vaan että Nokia ei jatka sen kehittämistä. Tämä voi loppujen lopuksi olla ihan hyvä asia Sports Trackerille, mutta aika näyttää kuinka käy.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home