perjantaina, elokuuta 14, 2009

Avoin kirje Nokia Oyj:lle

Herra Nokia,

Tiedätte varmaan, että markkinoilla on valtava imu tuotteelle nimeltä Web Tablet.

Huhumylläkkä velloo milloin minkäkin valmistajan ympärillä. Suurimmat odotukset kohdistuvat Appleen.

Teillä, herra Nokia, on kaikki tarvittavat avaimet: brändi, osaaminen, jakelureitti, verkostot, uskottavuus, valmistustaito ja arvovalta. Tehkää se.

Jos ette tee sitä itse, niin antakaa minulle 37 miljoonan €uron budjetti ja seutulippu, niin teen sen teille muutamassa kuukaudessa.//////////////

Olen vanha N810-käyttäjä. Ei paljon tarttis kuin isontaa vaan.

10 Comments:

At 11:03, Blogger Vaiheinen said...

Olet oikeassa. Jos saat budjetin ja laitteen valmiiksi, niin pistän ennakkotilaukseen.

 
At 20:44, Anonymous Anonyymi said...

Nokian suurin ongelma tällä hetkellä on, että peesaillaan muita, kun pitäisi olla rohkea ja tuoda jotain uutta. Pistäisin ennakkotilauksen minäkin, jos lupauksesi täyttyisi. Pelkään vaan, että kun laite vihdoin saadaan markkinoille, vastaavia tuotteita on muiltakin valmistajilta tarjolla.

 
At 12:16, Anonymous Mikko said...

Eli periaatteessa haluaisit N810:n kaksi kertaa suurempana? Vai millaisena kyseisen tuotteen näkisit?

 
At 14:52, Blogger Ajattelija said...

N810 on loisto idea, mutta hidas kuin mikä. Nokian tärkeimpiä juttuja on saada käyttikseen puhtia, REILUSTI. Vaikka pistää 500 kiinalaista assemblerkoodaajaa duunaamaan se alusta kuntoon; mutta nykyisellä tahmeudella ei tapahdu mitään hyvää. Järkyttävää odotella 10-20 sekuntia ohjelman avautumista. Noiden pitäisi olla aivan eri maailmasta kuin mitä tällä hetkellä ovat. Se jos joku toisi imua.

 
At 15:35, Blogger Esa said...

N810 suurennettuna noin 10" näyttökokoon (ehkä jopa mustavalko). Siitä lähtökohdasta lähdettäisiin riisumaan turhuuksia ja virtaviivaistamaan käyttöliityntää. Kohti Amazon Kindleä. Mutta ei aivan niin alkeelliseksi.

Olen samaa mieltä Ajattelijan kanssa, että N810:n hitaus on sen pahin ongelma. Lehdenlukuohjelman (eli selaimen) pitäisi käynnistyä sekunnissa. Yksinkertaistaminen onkin projektin suurin haaste.

Laitteessa tulisi tehtaan paketissa vain aivan välttämättömät ominaisuudet. Avoimelle alustalle syntyy ohjelmia kuin itsestään. Valmistajan tarvitsee vain tukea vapaita kehittäjiä.

 
At 08:30, Blogger Ajattelija said...

Joo, N810:ssa on potentiaalia aika paljon, mutta mullakin se jäi pölyttymään hyllylle kun en löytänyt silloin oikein mitään käyttöä sille. Vaikka yleensä otan laitteet tehokäyttöön; se kertoo etten ollut siihen tyytyväinen jostain syystä. Nykyään käyttäisin mielellään lukemaan syötteitä, blogeja, jne. Muistikirjana myös. Ja miksei, jos verkko tukee nopeuden puolesta ja laitteelle saisi soittajan, niin voisin kuvitella katselevani esim. videota (youtube / blogaajien omia / jne).

 
At 18:04, Blogger Esa said...

En minäkään löytänyt N810:lle mitään hyödyllistä tehtävää. Jos se olisi suurempi ja käynnistyisi salamannopeasti, se olisi todennäköisesti ensisijainen lukulaitteeni.

 
At 20:55, Anonymous Mikko said...

Näyttäis siltä että Nokia on menossa eri suuntaan kuin Esa, eli näyttö pienenee: http://www.mobile-review.com/review/nokia-rx51-n900-en.shtml
Mutta tehoja taitaa tulla lisää, kuten Ajattelija ja Esa kaipasivat. Itse ainakin tahdon tollaisen laitteen.

 
At 02:52, Blogger Esa said...

Haluan kirjata tähän nettipäiväkirjaan, että iPad on juuri julistettu maailaman kaikkien aikojen nopeimmin yleistyneeksi tuotteeksi.

 
At 10:50, Anonymous Anonyymi said...

Kaikilla loistavia ideoita ja rahavaatimuksia, muttei yksikään pysty oikeasti tuottamaan mitään! Älkää opettako Nokiaa!

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home