keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Selaimet uusiutuvat

IE sekä Firefox julkaisivat uudet versiot suunnilleen yhtäaikaisesti. Mielenkiintoisempi on IE. En ole siirtymässä IE:n käyttäjäksi mutta nettisivun tekijän elämään IE:n versiomuutos vaikuttaa enemmän.

Olin päättänyt ladata uuden version kun puolet kävijöistä on sen tehnyt. Firefox tyrkytti vaihdosta juuri sillä hetkellä. Koko versiointi tapahtui [OK]-klikkailuilla. Useimmat plugaritkin näyttävät toimivan. Firebug tosin näyttää hävinneen - löytynee pienellä vaivalla.

Meinasin ladata IE7:n mielijohteesta jo pari viikkoa sitten. Vastenmielinen tehtävä oli helppo jättää kesken kun puhelin soi kesken loputtomien kyselysulkeisten. Niin ovat jättäneet muutkin kesken. Tämän blogin kävijälaskuri ei näytä yhtään IE7-käyttäjää viimeisten sadan kävijän joukossa!

Uusi Firefox ei näytä vaikuttavan sivun tekijöiden elämään. Ainakaan Google Maps -sivujen käytöksessä ei ole havaittu muutoksia. Versiomuutos näkyy vain käyttäjälle. IE7 sensijaan tukee monia CSS-määrityksiä, joita on jo kauan odotettu. Esim. 'fixed' asemamäärittely.

Vaikuttaa, että Opera on selainten suunnannäyttäjä. Uudessa Firefoxissa on monia Operasta tuttuja ominaisuuksia. Uudessa IE:ssä on kaikista muista selaimista ennestään tuttuja piirteitä eikä yhtään itse keksittyä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home