maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Hyvä fuusaus

Huono on aina helpompi määritellä kuin hyvä. Huono Google Maps -fuusaus vaatii kävijältä töitä näppäimistön kanssa. Karttakäyttöliittymän idea ei perustu kirjoitustöihin. Huonojen fuusausten takia olen joutunut opettelemaan joitakin amerikkalaisia osoitteita koska muuten ei aina pääse eteenpäin.

Google Maps Manian Mike Pegg antoi joku viikko sitten yhdelle kahvilasivustolle arvosanan "one of the coolest Google Maps mashups I've seen". Olen samaa mieltä, että sivu on magee. Mikä siinä on mageeta? Ei mikään. Se on vain yksinkertainen ja virtaviivainen koska siinä ei ole tavoiteltu mitään temppuja eikä kysytä vierailijalta mitään. Käyttäjä tajuaa heti mistä on kysymys.

Tässä asiantuntijan mielestä '"yhdestä mageimmista" on silti mielestäni kaksi pahaa vikaa:
1.) Kun zoomaa ulos, nuppineulojen määrä kasvaa aivan liian suureksi.
2.) Joissakin kohdin nuppineulat ovat liian lähekkäin.

Sama koskee kaikkia Google Maps -fuusauksia. Kohtaan yksi on virallinen lääke. Marker manager. Vähintään yhtä hyviä lääkkeitä ovat Jef Pozkanzerin 'clusterer' ja oma kehitelmäni sortteeraus etäisyyden mukaan.

Kohta kaksi onkin huomattavasti hankalampi. Palaamme siihen.

Pyytettömällä harrastajalla on taas kerran huomattavasti hienompi sivu kuin busineksen pyörittäjällä. Toivottavasti saa edes kahvit.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home