lauantaina, lokakuuta 14, 2006

GPS ja geotag

"Perinteinen" menetelmä valokuvien laukaisupaikan merkintään on pitää GPS-laitetta kuvauskeikoilla mukana ja synkata jälkeenpäin kuvien ja GPS:n aikatietojen perusteella. Kirjoitin viime vuoden heinäkuussa: voidaan odottaa, että kameravalmistajat suunnittelevat GPS-paikantimen integroimista kameraan tai ainakin Bluetoothia, jonka kautta saataisiin paikkatieto erillisestä GPS-laitteesta, omasta tai tuntemattoman japanilaisturistin taskussa olevasta. Joitakin merkkejä on näkynyt mutta yhtään menestystuotetta ei ole ilmestynyt.

Sony lähti kehittämään perinteistä menetelmää ja teki GPS-laitteen, jossa on 32M muistilla varustettu dataloggeri. Siihen mahtuu kuukauden reissu 15 sekunnin resoluutiolla. Sonyn GPS-CS1 on pienikokoinen, helposti mukana pidettävä, kohtuuhintainen (150.-) ja mukana tulee softa, joka tekee synkkauksen ja näyttää kuvat Google Maps -kartalla.

Kaksi erillistä laitetta sattavat vahingossa kulkea eri reittejä ja synkkaaminen on erillinen manööveri, jonka voi unohtaa tehdä ajoissa.

Ratkaisua voi odottaa kamarakännykkäpuolelta. Esim Nokia N95 sisältää laadukkaan kameran ja GPS:n. Sen nykyisessä softassa on kuitenkin unehdettu geotäggäys. Asian oli tutkinut maitolaituri.tv.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home