tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Politiikkaa

Politiikka ei kuulu Virtuaalisten Nuppineulojen aihepiiriin eikä se siitä mitään ymmärräkään. Ihmetellä voi silti.

Helsinki kertoi alkuvuodesta kaupunginjohtajan suulla miten kaupungilla ei ole ajatustakaan langattoman netin rakentamiseksi. Asiasta suivaantuneena esim. Iso-Kalle ja Hesari rakensivat omilla varoillaan langattoman verkon tietyille alueille.

Viime perjantaina Hesari kertoi Helsingin langattoman verkon rakentamisesta. Ingressi:
Kaupungin tukiasemia on perustettu vaivihkaa ydinkeskustaan elokuusta lähtien. Artikkelissa kaupungin tietotekniikkapäällikön kerrotaan sanoneen, että kaupungin politiikka ei ole muuttunut vaikka uusia tukiasemia on tulossa. Tässä yhteydessä tuli mukaan sana 'politiikka'.

Miksi politiikka muuttui ja miksi sanotaan, että se ei muuttunut? Joku on siis kävellyt jonkun yli. Kuka voi kävellä Helsingin kaupungin yli? Vain valtio tai espoolainen Nokia, varsinkin yhdessä. Onko EU-puheenjohtajuudella jokin vaikutus?

Uskomattomin tieto löytyi Hesarin artikkelin sivupalkista: Syksyn aikana ilmainen langaton internet-yhteys on tulossa noin 20:een Helsingin bussiin ja raitiovaunuun.

Tätä kummallisten uutisten sarjaa selvittää (ja jatkaa) tämäniltaisten tv-uutisten välittämä tieto miten valtiotasolla on päätetty rakentaa maankattava langaton verkko ja taata kaikille kansalaisille 100 Megan yhteys tuossa tuokiossa. En ihmettele, että uutisissa haastateltu Petteri Järvinenkin vaikutti lähes pöllämystyneeltä.

Espoon metronkin kanssa viivyteltiin niin pitkään, että joku pääsi ratkaisevassa valtuuston kokouksessa kertomaan miten koko metro on tekniikkana jo vanhentunutta.

Tänään kerrottiin myös GPS:llä ja Tele Atlaksen kartoilla varustetusta Nokia N95 puhelimesta, joka ehkä selittää bussien ja ratikoitten WLAN-asennukset. Nokia 770:n seuraava sukupolvi voi myös olla EU-puheenjohtajamaan bussimatkustajien arkista kalustoa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home