tiistaina, syyskuuta 26, 2006

SVG versus VML

Google Maps piirtää murtoviivat SVG-muodossa. Poikkeuksena Internet Explorer, jolle ei SVG sovi. IE käyttää SVG:n varhaista esiastetta nimeltään VML, josta löytyi menneellä viikolla paha turvallisuusreikä, jonka seurauksena monet yritykset ovat sulkeneet VML:n pois käytöstä.

Microsoft on raportoinut asiasta itse. Uutinen on musiikkia SVG-yhteisölle. Microsoft ei ottanut SVG:tä edes IE:n seiskaversioon. Toki SVG on vähintään yhtä otollinen turvallisuusriski, mutta avoimen koodin tuotteita ei yleensä terrorisoida yhtä aktiivisesti kuin maksullisia tuotteita.

Adobe teki Internet Exploderiin plugaria, jolla muka piti nähdä SVG-kuvia. Sillä ei koskaan näkynyt Google Mapsin murtoviivoja eikä muitakaan nettisivuille upotettuja SVG-kuvia. Sillä pystyi ainoastaan avaamaan .svg-muotoisia kuvatiedostoja. Adobe ilmoitti muutama viikko sitten lopettavansa koko plugarin.

Avoin ja maksullinen koodi ottavat mittaa ja maksullinen koodi joutuu todistamaan paikkansa. Jokainen tietää, että SVG olisi paras valinta. On ikävää, että se pitää todistaa näin.

1 Comments:

At 08:54, Blogger zache_ said...

Niin no, kait se terrorisointi liittyy enemmänkin markkinaosuuksii kuin kaupallisuuteen. Kyllä linuxia, phpbb:tä jne vastaa kovin innokkaasti hyökätään.

Mahtaakohan tuo svg-plugarin teon lopettaminen liittyä siihen, että adobe osti macromedian ja se kilpailisi flashin kanssa. Aika harmi jos näin on... :(

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home