lauantaina, elokuuta 12, 2006

Julkaiskaa koordinaatteja

Netissä on harrastajien keräämiä koordinaattilistoja Suomestakin esim. gps-waypoints.net. Ensimmäinen löytämäni liikeketjun koordinaattiluettelo on Jet-huoltoasemaketjun sivuilla. Joku jettiläinen on oivaltanut koordinaattien arvon.

Koordinaattiluetteloita julkaistaan ajatellen GPS-laitteita. Samalla ne ovat lahja Google Maps -fuusausten tekijöille. Liikeketjun ei välttämättä tarvitse itse tehdä karttasivua. Sen tekevät harrastajat.

Jetin lista on CSV-muotoinen eli pilkuilla erotettu tekstitiedosto. Sen levittäminen kartalle on varsin helppoa. Apissa on GDownloadUrl() -funktio, joka mahdollistaa tekstitiedoston asynkronisen lataamisen. JavaScriptissä on helpot string-metodit, joilla tekstitiedosto saadaan parsittua.

Jetin listasta oli heti laadittava kokeilusivu. Sivu lukee kyseistä tekstitiedostoa ja käyttää lisäksi geokooderia. Molemmat asynkronisia latauksia eli ilman aikataulua toimivia ja kuitenkin asioiden on tapahduttava tietyssä järjestyksessä. Se vaatii tiettyä ajattelua koodin suunnittelussa. Tuurilla saattaa päästä pitkälle.

Monet koordinaattiluettelot palvelisivat kaikkia osapuolia. Karttasivujen tekijät saisivat aineistoa, toimipisteiden omistajat mainosta ja käyttäjät hyödyllisiä sivuja. Kiva muoto tiedoston riviksi olisi: lat, lng, id, tekstiosuus ja koordinaatit WGS84 desimaalikoordinaatteina (kuten Jet). Koska saamme pysäkkiluetteloita?

1 Comments:

At 20:48, Anonymous Anonyymi said...

ABC asematkin on julkaissut paikkakoordinaatit nettisivuilla.

Esim.
http://www.abcasemat.fi/verkosto/liikennemyymalat/lahti

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home