perjantaina, elokuuta 04, 2006

Google Earth ja Suomen matkailu

Ilta-Sanomat kirjoitti tiistaina kokonaisella aukeamalla Google Earthin Suomi-tarjonnasta. Artikkelissa arvosteltiin ohjelman mukana tulevan 'community showcase' -linkkilistan antamaa ankeaa kuvaa. Kyseinen lista sisältää Earth-keskustelupalstan kautta kertyneiden kansainvälisten linkkilistojen tarjontaa. Listoilla on mm. nettikameroita. Se ei ole varsinainen matkailijan lista.

Kun zoomaa lähemmäksi vaikkapa Helsinkiin ja kytkee päälle 'Google Earth Community Forums' -listan, avautuu paljon ihan hyvää harrastajien toimittamaa matkailutietoa.

Seuraavan päivän Ilta-Sanomissa oli artikkeli, jossa asiasta kysyttiin Matkailun Edistämiskeskuksen johtajan mielipidettä. Mielipide oli otettu otsikoksi: "Ei voi mitään." Artikkelissa kerrottiin MEK:n keskittyvän portaaliin, jonka toivotaan olevan valmiina 2008!

Todellisuudessa kuka tahansa voi ottaa asiakseen asiallisen materiaalin toimittamisen listoille. Foorumiin voi kirjautua kuka vaan. Kyseiset artikkelit suorastaan vaativat talkooväkeä toimimaan. Earth on asennettu yli sataan miljoonaan koneeseen.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home