perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Earth 4

Google Earth -ohjelman on ladannut vajaassa vuodessa sata miljoonaa tyyppiä! Se kuuluu siis kaikkien aikojen suosituimpien ohjelmien kategoriaan. Ei ihme, että Google panostaa siihen.

Mihin suuntaan sitä kehitetään? Google Geo Developer Day on nyt netissä kahden ja puolen tunnin videona. Siis se tapahtuma, jonka missasin. Videon kaikki presentaatiot on tehty Google Earthilla. SketchUp ja Picasa -liitännät antavat siihen huimia mahdollisuuksia.

SketchUp mahdollistaa rakennussuunnitelmien näyttävän mallintamisen. Mallintaminen ei rajoitu tulevaisuuden suunnitelmien esittämiseen. Jo nyt on mallinnettu paljon olemassaolevia rakennuksia, myös sisältä. Videolla vilahtaa visio wiki-tyyppisestä toimintamallista, jossa maailman rakennuskanta tulisi mallinnettua vähitellen asukkaiden omasta toimesta. Hmm...

Earth on varteenotettava yllätysvaihtoehto PowerPointille monessa tilanteessa. Ääni tietääkseni puuttuu vielä.

Googlelta kysellään jatkuvasti oman nettiselaimen julkaisemisesta. Nyt virallinen vastaus on: Meillä on jo selain - Google Earth on nettiselain. Tosin erikoinen sellainen. Sen kerrotaan olevan "Earth browser". Onhan siinä mukana selain vaikka se ei juuri luekaan html-koodia.

Selainominaisuudet voisivat kehittyä siihen suuntaan, että se ymmärtäisi muitakin geotag-syntakseja kuin KML. Ennustus: Earth 5 toimii rinnan Firefoxin kanssa. Firefox näyttää nettisivujen sisällön ja Earth sivuilta löytyneiden geotägien sijainnit. Jompikumpi on toisen plugari.

3 Comments:

At 16:30, Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At 09:47, Anonymous Anonyymi said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

 
At 20:59, Anonymous Anonyymi said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home