maanantaina, kesäkuuta 12, 2006

Vuosipäivä lähestyy

Google Maps API julkaistiin viime vuonna Tim O'Reilly -kustannusyhtiön Where 2.0 -tapahtumassa kuten myös Yahoon vastaava API. Tämän vuoden sama tapahtuma on alkaneella viikolla San Josessa. Sen yhteydessä on tänään Googlen tiloissa Geo Developer Day. Sinne on kutsuttu kourallinen Google Maps -koodaajia. Virtuaaliset Nuppineulatkin kutsuttiin mutta matkajärjestelyt eivät onnistuneet.

Tilaisuus on jo päällä joten salaisuuksia ei enää ole. Tilaisuudessa ovat yhdessä Maps, Earth ja Sketch Up -ihmiset. Se lisää ennustettavuutta että mainitut asiat lähestyvät toisiaan. Odotan kolmiulotteisen vaikutelman antavaa projektion kallistusta Mapsiin.

Kutsussa mainitaan geokooderi. Virtuaalisten Nuppineulojen viime tiistaina löytämä geokooderi oli ilmeisesti tarkoitettu julkistettavaksi vasta tänään. Ennustan että geokoodaus liitetään osaksi Maps Apia. Maps ja Search APIt toimivat jo nyt samalla avaimella ja Searchissa on vain muutama karttoihin liittyvä metodi. Olisi varsin luontevaa yhdistää ne Maps APIin. Search APIn tuotepäällikkökin on entinen Maps APIn tuotepäällikkö.

Tilaisuuden kulkua kannattaisi muuten seurata Google Maps Maniasta mutta Manian isäntä Mike Pegg on luennoitsijana tilaisuudessa joten ei ehdi ainakaan reaaliajassa ylläpitää blogiaan.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home