perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Onnea Petri!

Google tuli ihan paikan päälle. Asiaa on uutisoitu ennenkaikkea maajohtajan nimitysuutisena. Talouspalstoilta voi lukea katkerien juppien marinaa. Moni olisi ollut mielestään pätevämpi paistattelemaan menestystarinan maajohtajana. Toimessa on toki loistavaa glamouria ja edutkin varmaan kohtuulliset - mutta.

Jo nyt on näkyvissä, että asemaan voitiin valita vain henkilö, jolla on näyttöä löylykestävyydestä. Edellä mainitun marinan lisäksi on ollut luettavissa ensimmäiset puheet kuluttajaviranomaisten usuttamisesta ilmaisten palveluiden tarjoajan kimppuun. Kohta hyökkää roskalehdistö. Harva rivijuppi klaaraisi paineita, siihen tarvitaan kokemusta ja valistuneisuutta. Muutosvastarinta on vasta tulossa kun pääjoukko tajuaa miten suurta muutosta nettisivu nimeltä Google on tekemässä koko maailman ajattelutapaan.

Mihin Google tarvitsee läsnäoloa? Googlen lukemattomista palveluista Maps on nähdäkseni tärkein syy. Sen palvelulistaukset on suunnattu myös pienyrittäjille, joille netti on muutoin 'epäoleellinen'. Paikallistuntemuksella laajennetaan peittoa alueelle, joka on ollut internetin ulkopuolella.

Google Mapsin korporaatiosovellusten vähäisyys on yllättänyt varmaan Pagen ja Brininkin. Edelleen reilun vuoden jälkeen reilusti yli 90 prosenttia fuusauksista on harrastajien huvikseen tekemiä. Tyrkylle tuotiin Google Maps for Enterprises, joka on tarkoitettu niille, jotka välttämättä haluavat maksaa palvelusta eli korporaatioille. Sopimukseen kuuluu tuki, jonka on käytännössä oltava omasta maasta. Puhesyntikka ei kuulu sivistyneen firman tapoihin.

2 Comments:

At 13:15, Anonymous Anonyymi said...

Google Maps varmasti tulee muuttamaan paikkatiedon käyttötapoja. Voisin kuvitella, että karttatiedon esitys jossain määrin yhtenäistyy, koska nyt on saatavilla selkeä kartta - Google Map. Vielä tähänkin päivään saakka usein karttojen käytössä tyydytään johonkin skannattuun / käsin piirrettyyn esitykseen, tai jotain plugaria käyttävään vektoriformaattiin, jossa tuhlataan paljon aikaa ja saadaan aikaiseksi suhteellisen pahimmillaan selain-epäyhteensopiva tai huonon näköinen kartta. Ilmeisesti Google Map -ohjelmoijien taidot ovat vasta hiljattain heränneet, ja kehitystä tullaan näkemään roimasti. API tarjoaa kuitenkin aika paljon kahlattavaa ja vaihtoehtoja tehdä asioita. Ruohonjuuritason toimijat kuten järjestöt ja yksityishenkilöt saavat tarvittaessa helposti kartalla terästettyä omaa viestintäänsä.

 
At 07:53, Anonymous Peter Karp said...

I would like to communicate with "Esa" about your "Sorting by Distance" example. Please send your email address to p.karp@comcast.net Thank you.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home