keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Virallinen versio 2

APIn versio 2.44 on nyt se virallinen, josta julkaistiin dokumentaatio. Yhtään yllätystä ei dokumentaatiosta löytynyt. Sen verran tarkasti on yhteisö tutkinut lähdekoodia. Täsmennyksiä kysymyksiin tuli toki ja varmuutta, minkä metodeiden varaan sivuja kannattaa rakentaa.

Keskustelupalstalla vallitsi jopa muutaman tunnin radiohiljaisuus kun tekijät päivittivät sivujaan. Merkittävin muutos on nuppineulan koordinaattien lukemisessa, johon ei ole ollut dokumentoitua tapaa. Sadat sivut ovat lukeneet koordinaatit .point -ominaisuudesta, joka ei toimi enää 2.44:ssä.Sen tilalle on tullut virallinen getPoint()-metodi.

Googlen tiedotteessa kakkosversion eduiksi luetellaan (tiivistelty suomennos):

- ladattavan JavaScript tiedoston koko on vain noin puolet alkuperäisestä
- kahta zoomitasoa tarkempi satelliittikartasto (sama kuin Google Localissa)
- Overview map, Viehättävä kokoonpantava yleiskuvakartta sivun nurkassa. (Ehdottomasti viehättävä ja kirjoittajalle muutenkin rakas jä läheinen.)
- laajennettava GMap2-luokka mahdollistaa räätälöityjen säätimien, karttamerkkien ja jopa räätälöityjen karttojen rakentamisen. (totta, mutta GMap2:lla ei ole paljonkaan sen kanssa tekemistä.)
- IE:n muistivuodot eliminoitu. GUnload-metodi, joka voidaan kutsua sivulta poistuttaessa, vapauttaa muistin. (Huvittavaa, että kyseisen metodin käyttöarvo keksittiin keskustelupalstalla muutama tunti ennen julkistusta.)
- Debuggaus-logi. (Alertin sijasta kutsuttava huomattavasti kehittyneempi ikkuna.)
- GLatLng-luokka, jossa koordinaatit esitetään yleisen käytännön mukaisessa järjestyksessä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home