sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Osaajia - osa 1.

San Franciscolainen Jef Poskanzer on pitänyt Acme Laboratories nettisivuja vuodesta 1991. Sivuilla onkin nostalginen yleisilme. Etusivulla ei ole käytetty mitään tyylimäärittelyjä. Sivustolta löytyi jo ennen Google Mapsia kaikenlaista hauskaa ja hyödyllistä.

Jefin ensimmäinen Google Maps API -fuusaus on Pariisin metrokartta joka ilmestyi pian APIn julkistuksen jälkeen. Hieno toteutus. Seuraavat saapuvat junat näkyvät asemakohtaisissa puhekuplissa. Koodista paistaa huolellisuus. Aikataulut ovat XML-tiedostossa, jonka kielitaitoinen mies on onnistunut hankkimaan.

Jef on kehittänyt lukuisia API-laajennuksia. Tunnetuin on clusterer, joka yhdistää lähekkäiset nuppineulat yhdeksi isoksi etäisillä zoom-asetuksilla.

Kakkosversion kehitysvaiheen aikana mies seurasi sivusta mutta palasi aktiivisena palstoille kun v2.44 virallistettiin. Uudella API-versiolla syntyi Acme Mapper 2.0, joka on huimaavia teknisiä finenssejä vilisevä teos. Sen geokoodaus toimii Suomenkin osalta melko hyvin. Jatkuva käänteinen geokoodaus kertoo paikkakuntien nimet surffatessa ym. ym... Todella tutustumisen arvoinen sivu.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home