keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Versiosekamelska on kohta ohi

Vain se (pieni) joukko, joka on lukenut huolella Googlen julkaiseman dokumentaation ja seurannut virallista API-blogia, tuntuu olevan selvillä versiotilanteesta.

1. Ne ykkösversiolla kirjoitetut sivut, joiden avainkoodirivillä on 'v=1' -asetus toimivat tällä hetkellä ykkösversiolla (1.31). Ne siirtyvät automaattisesti käyttämään kakkosversiota kun Google muuttaa oletusversion. (v=17 on sama kuin v=1)

2. Ykkösversion dokumentoidulla syntaksilla kirjoitetut sivut toimivat kakkosversiolla jo nyt kun avainkoodiriville muuttaa 'v=2'. API suorittaa syntaksikäännöksen automaattisesti eikä tämän käännöksen lopettamisesta ole julkaistu mitään uhkauksia. GPoint()-luokka, jossa koordinaatit annetaan (lng, lat)-järjestyksessä, toimii edelleen.

3. Kakkosversion dokumentaatio astui voimaan versiosta 2.44. Dokumentaation syntaksilla kirjoitetut sivut käyttävät GMap2()-karttaluokkaa ja pisteen määrittelyyn GLatLng()-luokkaa, joille on monipuolisemmat metodit. Tällä hetkellä 'v=2' lataa version 2.45a ja 'v=2.x' antaa koeversion 2.46. Versionumeron voi kirjoittaa myös suoraan. Jotkut joutuvat kirjoittamaan 'v=2.43', koska 2.44 toi muutamia muutoksia, mutta vanhat versiot sammuvat joskus.

4. Ne ykkösversiolla kirjoitetut sivut, jotka käyttävät tiettyjä dokumentoimattomia ominaisuuksia ja metodeita, lakkaavat toimimasta kun kakkosesta tulee oletusversio. Se päivä on kahden viikon päässä ja niitä sivuja on ainakin satoja. Voin jo kuulla sen itkun ja valituksen API:n keskustelupalstalla.

5. Koordinaattien lukemiseen ja asettamiseen on dokumentaatiossa metodit .lat() ja .lng(). Saman asian aikaisemmin ajaneet .y ja .x -ominaisuudet ovat 'deprecated'-tilassa. Niiden toiminta lakkaa jonkun revisiomuutoksen yhteydessä.

Tämän blogin sivupalkissa oleva satelliittikartta kuuluu kategoriaan 4. Sen kontrollipainikkeet on siirretty alkuperäiseltä paikaltaan dokumentoimattomalla konstilla. Olkoon siinä tavallaan merkkilamppuna, joka sammuu kun se päivä koittaa.

1 Comments:

At 12:12, Blogger Linda Cochran said...

Not more longing to become famed right now. Buy Facebook Followers as a tactic to gain status and acceptance online in a short duration. facebook followers

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home