perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Linkki Google Mapsiin

Nyt kun Suomenkin kartat on käytettävissä, on mahdollista laittaa mille tahansa nettisivulle tai sähköpostiin linkki, joka vie haluttuun karttanäkymään.

Google Mapsissa hakeudutaan haluttun karttanäkymään ja painetaan [Link to this page]-painiketta, jolloin osoitekentän URL:n parametrit asettuvat. Koordinaattien lisäksi zoom ja karttatyyppi tallentuvat. [Email]-painike avaa oletussähköpostiohjelman ja vie URL:n valmiiksi viestiin.

Sitten on hienompi tapa kertoa täsmällinen sijainti kartalla. Google Mapsin hakukenttään voi kirjoittaa koordinaatit pilkulla erotettuna (lat, lng). Esim. Kyseiseen kohtaan asettuu nuppineula. Koordinaatit voi antaa myös minuutteina ja sekunteina 48° 51' 31",+2° 17' 40.5" . Astemerkkiä ei edes tarvitse etsiä näppäimistöstä. Merkkien sijasta riittää valilyönti. 48 51 31, 2 17 40.5 . Samalla puhekupla kertoo sijainnin desimaalikoordinateissa.

Kun koordinaattien perään kirjoittaa viestin sulkuihin, se näkyy puhekuplassa. Tämä on suositeltavin tapa esim firmojen sivuille. Nettisivujen tekijältä säästyy vaivaa ja kartta on paljon hienompi kuin entiset staattiset kartat, joista on vieläpä saatettu maksaa. Ajo-ohjeetkin tulevat ilmaiseksi Googlelta.

2 Comments:

At 14:53, Anonymous Jaakko said...

Tämä on aika hauska toiminto. Tietääköhän kukaan voiko tuohon puhekuplaan saada html:ää ujutettua. Silloin voisi lisätä vaikka kuvan tai muuta hauskaa.

Yritin itse mutta en onnistunut.

 
At 00:42, Blogger Esa said...

Viimeinen tieto on, että rivisiirtoakaan ei kukaan ole onnistunut saamaan aikaan. Mutta haaste on heitetty!

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home