tiistaina, marraskuuta 29, 2005

Google Maps ja uutisointi

BBC on jo joitakin aikoja kannustanut käyttämään materiaaliaan Web 2.0 sovelluksissa. Aihepiiriä varten on sivusto backstage.bbc. Siellä luvataan RSS-syötteiden lisäksi tulevaisuudessa APIt sisältöhakuun ja paikantamiseen.

Joku on tehnyt BBC:n syötteistä upean Google Maps -esityksen, joka näyttää viimeisen 12 tunnin uutisten tapahtumapaikat kartalla. Koska RSS ei sisällä koordinaatteja, on paikkamääritys tehty PHP-skriptillä, joka etsii uutisteksteistä paikannimiä. Näyttää vieläpä toimivan, hieno suoritus. Internet Exploderilla testaaminen näyttää vain unohtuvan koodaajilta. Tässäkin on JavaScript kääritty div:n sisälle ja niinpä IE antaa virheilmoituksia.

Toinen suuri tiedotusväline joka kannustaa käyttämään materiaaliaan on Washington Post, joka aloitti viikko sitten Post Remix -sivuston. Homman takana on Adrian Holovaty, joka tuli tunnetuksi Chicagon rikosuutisten sijoittelemisesta Google Mapsiin. Hän työskenteli silloin jossain pikkulehdessä, mutta Post pyysi hänet töihin.

Holovaty lähestyi muutama viikko sitten Google Maps API -äijiä meilitse ja niinpä Postin sivuilla on jo Google Maps -esitys uutisista maanosittain.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home