torstaina, marraskuuta 24, 2005

Volvo Ocean Race


Tanskalainen kaveri on tehnyt hienon näytön Google Maps API:n voimasta. Noin viikko sitten startannut Volvo Ocean Race purjehduskilpailu on tehnyt valtavat satsaukset mediatekniikkaan, mm useita kameroita ja satelliittilähettimet jokaisessa veneessä. Kisan seuraaminen kartalta internetin välityksellä on sekin ratkaistu melko raskaalla tavalla. Virallisilla sivuilla on linkki, josta voi ladata Virtual Spectator -nimisen videotyöhön tarkoitetun animaatio-ohjelman.

Laust M. Ladefoged kertoo omassa blogissaan tuskastuneensa ko. ohjelmaan ja laatineensa ensimmäisenä Google Maps API -työnään VOR-kisan veneiden sijaintinäytön. Nyt kisa on seurattavissa millä tahansa tavallisella nettikoneella.

Sivu on näyttävä ja koodi siistiä ja viimeisteltyä. 'Nuppineulat' ovat tyylikkäät. Karttanäyttö täyttää koko ikkunan ja keskittyy oikein kun ikkunan kokoa säädetään. Jopa opasteet (tooltipsit) ovat käytössä. Pohja on otettu siitä tutoriaalista, jossa Virtuaalisten Nuppineulojenkin sormenjälkiä näkyy.

En vielä löytänyt edes mainintaa ko. sivusta kisan virallisilta sivuilta. Kisajärjestäjät eivät tietenkään voineet ennustaa Google Maps APIn ilmestymistä kesken kisajärjestelyjen. Tanskalainen joutuu toistaiseksi päivittämään koordinaatit manuaalisesti.

Sivu on nyt linkkinä tämän blogin sivupalkissa (alin kohdassa Linkkejä). On jännittävä seurata kisan ja sivun kehitystä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home