lauantaina, elokuuta 27, 2005

Joukkoliikenne

Liikenne ja kartat kuuluvat yhteen. Ajoneuvojen sijainnin karttanäyttöjä on nyt muuallakin kuin elokuvissa. Googlen oma ridefinder näyttää taksien sijainnit. Netistä löytyy Dublinin lentokenttäbussien sijaintinäyttö. Samassa kaupungissa, joka on muuten Googlen Euroopan konttorin kotikaupunki, toimii myös paikallisjunien sijaintinäyttö Googlen kartalla. Sen näyttö päivittyy jatkuvasti ja junat todella liikkuvat varsinkin lähemmäksi zoomattuna, Huimaa!

Sijaintinäytölle tulee erityistä hyötykäyttöä kun tapahtuu jotain poikkeavaa. Kuten eilen Helsingissä kun ajolanka putosi keskustassa ja sähkökatkos osui kaikkien linjojen varrelle (okei, ei kasin). Kykenevät ratikat kuitenkin kulkivat, mutta vain päätepysäkiltä lähelle sähkökatkoa ja sävellettyjä kääntöreittejä takaisin.

Kirjoittajakin olisi välttynyt turhalta odottelulta jos ratikoiden sijainnin olisi nähnyt joko omalla mobiililaitteella tai soittamalla jollekulle netin ääressä olevalle. Projekti on itse asiassa jo aloitettu, mutta julkaisu saa odottaa Helsingin katukarttojen ilmestymistä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home